سخنی از سردار سرتیپ پاسدار حسین همدانی

 


[ شنبه 30 آذر 1395 ] [ 20:25 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

6رمز موفقیت از 6 آدم موفق؟

 

1 - یک ساعت مطالعه قبل از خواب
بیل گیتس رئیس شرکت مایکروسافت هر شب قبل از خواب حدود یک ساعت راجع به تمامی مسائل نظیر سیاست مطالعه می‌کند.
دانشگاه اسکس در سال ۲۰۰۹ مطالعاتی انجام داد که بر اساس آن ۶ دقیقه مطالعه روزانه می‌تواند استرس را تا ۶۸ درصد کاهش دهد. از دیگر خواص مطالعه در بلند مدت، ممانعت و به تاخیر انداختن ابتلا به آلزایمر گزارش شده است که تقریباً اکثر انسان‌ها به هنگام پیری تا حدودی به آن مبتلا می‌شوند. همچنین علاوه بر خواص ذکر شده برای مطالعه، مطالعه روزانه می‌تواند استرس را کاهش دهد و حافظه را قدرت بخشد.
نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه انگلیس نشان می‌دهد که مطالعه روزانه تا ۳۲ درصد احتمال ابتلا به بیماری زوال‌شناختی را کاهش می‌دهد.

2 - خاموش کردن تلفن همراه و وسایل الکترونیکی
دکتر چارلز چیسلر استاد دانشگاه هاروارد آمریکا بر این باور است که نور آزاد شده از صفحه تلفن‌های همراه باعث فرستادن پیام‌هایی به ذهن ما می‌شود که ذهن ما را فعال نگاه می‌دارد و باعث می‌شود تا دستور آزادسازی مواد شیمیایی به هنگام خواب در بدن به تعویق بیفتد و برای خواب ما مشکل آفرین می‌شود. اگر می‌خواهید شب‌ها راحت و آسوده بخوابید تلفن همراه خود را در اتاق دیگری و دور از دسترس خود قرار دهید.

3 - قدم زدن قبل از خواب
مدیر عامل شرکت بافر، شب‌ها قبل از خواب مدتی را به قدم زدن اختصاص می‌دهد و این کار به او کمک می‌کند تا بر استرس‌های روزانه خود غلبه کند و از آن‌ها خلاص شود و بتواند بدن خود را آماده استراحت کند.
مطالعات اخیر نشان می‌دهند که پیاده روی می‌تواند خلاقیت افراد را افزایش دهد، بنابراین بسیاری از مشکلاتی که شما ممکن است برای آن‌ها راه حلی پیدا نکرده‌اید را یک پیاده روی شبانه حل و فصل کند.

4 - مدیتیشن
از روش‌های آزادسازی استرس روزانه به هنگام خواب در شب مدیتیشن است. مطالعه اخیر در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که در بین ۱۹ هزار مورد مطالعاتی همگی بعد از مدیتیشن به آرامش روانی رسیده بودند و در این مطالعه مدیتیشن به عنوان یک روش آرامش بخش معرفی شده است.

5 - انجام فعالیت‌های خلاقانه
ورا وانگ، همواره قبل از خواب به طراحی می‌پردازد. شاید بهترین زمان برای انجام فعالیت‌های خلاقانه در سکوت و آرامش شب باشد. مطالعات نشان می‌دهند که افرادی که سحر خیز هستند به هنگام شب در انجام فعالیت‌های خلاقانه موفق‌تر عمل می‌کنند. این گونه افراد به هنگام شب بهتر می‌توانند مسائل منطقی را تحلیل کنند و همچنین راحت‌تر به ارتباطات بین دو موضوع پی می‌برند و در نتیجه در فعالیت‌ها و عملیات‌های خلاقانه موفق‌تر ظاهر می‌شوند.

6 - برنامه ریزی روز بعد
مدیر شرکت اکسپرس آمریکا همواره قبل از خواب به بررسی برنامه روز بعد خود می‌پردازد و بنابراین قادر است صبح‌ها بعد از بیدار شدن بلافاصله به سراغ فعالیت روز و آنچه باید انجام دهد می‌رود. مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهند که آن دسته از کسانی که شب‌ها قبل از خواب برنامه روز بعدی خود را آماده می‌کنند می‌توانند به مراتب انسان‌های موفق‌تری باشند و بعد از مدتی می‌توانند پیشرفت‌ها و قدم‌های بزرگی در زندگی بردارند.


[ پنج شنبه 12 آذر 1395 ] [ 11:58 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

5کاری که افراد موفق دنیا قبل از ساعت 8 صبح انجام می دهند؟

 

5 کاری که افراد موفق دنیا قبل از ساعت 8 صبح انجام می‌دهند


می‌دونم به چی فکر می‌کنید_ شب ها بهتر کار می‌کنید...
به عقیده مجله اینک؛ افراد سحرخیز حرفه ای تر و پر حاصل ترند. به اضافه، زندگی هدف داری نیز دارند و همین امر باعث داشتن انگیزه و شور و اشتیاق برای شروع کارشان نیز می‌شود.
ورزش
قبلا هم گفتم، باز هم میگم. اغلب افرادی که هر روز تمرین می‌کنند، صبح ها تمرین می‌کنند. حالا می‌خواهد یوگای صبح باشد یا باشگاه بدنسازی. ورزش کردن قبل از کار، انرژی بیشتری به شما می‌دهد برای کار کردن در طول روز؛ هر کسی می‌
تواند بعد از دمبل زدن 60 کیلویی، پشت میز بنشیند و کارهای اداری را انجام دهد اما حتی گرم کردن بدنتان برای شروع تمرین بعد از ساعات کاری خیلی بر روی تمرین‌تان تاثیر می‌گذارد.

حتی اگر دوست ندارید صبح ها برای ورزش، ساعت 5 ، 6 صبح بیدار شوید، حداقل 15 دقیقه زودتر بیدار شوید و کمی حرکات کششی انجام دهید؛ کمک می‌کند بدن‌تان نرم تر و چابک تر باشد در طول روز.
نقشه روزتان را رسم کنید!از حداکثر ظرفیت روزتان استفاده کنید؛ با رسم نقشه روزتان. نقشه روز یعنی امروز چه کارهایی باید انجام دهید و چه چیزهایی باید بدست آورید. اهداف و باید انجام دهید-هایتان است. سحرخیزی باعث می‌شود بتوانید فعالیت‌هایتان را بهتر اولیت بندی کنید. با ذهن بازتر. اینکار حتی باعث می‌شود تا بتوانید مشکلات مسلسل شده تان را بهتر در همان ساعات اولیه روز، بر روی برنامه روزانه تان حل کنید.
وقتی دارید برنامه ریزی روزانه تان را انجام دهید، سلامتی فکری تان فراموش نشود. بعد از سپری شدن وقت‌تان در ملاقات های چالش زا، برخورد با مشتری های منفی و یا تسفیه حساب های استرس زا حتما 10 دقیقه برای آرامش فکری‌تان برنامه بگذارید. یک قدم زدن دور میدان یا حتی یک مراقبه ی فعال می‌تواند شما را از فرسودگی فکری رها کند.
صبحانه ی سالم بخورید!
همه ما می‌دانیم خروج از خانه با یک لیوان چایی و یک معده خالی ، چقدر باعث می‌شود ساعت ناهار دیر فرا برسد! خوب نیست، اصلا. این کار را باید حتما صبح زود انجام دهید، باک تان را با سوخت پر کنید و بعد به یک روز کاری با نهایت انرژی وارد شوید. اینکار باعث می‌شود فکرتان به چیزی که دارید کار می‌کنید متمرکز شود نه به معده خالی تان.
صبحانه ی صبح نه تنها برای سلامتی‌تان خوب است، بلکه می‌تواند باعث بهبود زندگی اجتماعی‌یتان نیز شود. 5 دقیقه بیشتر وقت با فرزندان، همسرتان بگذرانید برای روحیه هر دویتان برای طول روز خوب است.
تجسم
این روزها ما درباره ی سلامت جسمانی‌مان بیش از حد صحبت می‌کنیم، اما بعضی وقت ها سلامت فکری‌مان نادیده گرفته می‌شود. صبح ها بهترین ساعات برای وقت گذاشتن برای فکر کردن، تجسم و مراقبه است. 10 دقیقه وقت بگذارید در صبح و روزتان را در ذهنتان مجسم کنید، موفقیت هایتان را تصویر سازی کنید. حتی یک دقیقه تصویر سازی ذهنی و تفکر مثبت می‌تواند روحیه تان را و چشم انداز روزانه تان را برای یک روز پربار شارژ کند.
قورباغه را قورت دهید !
همه مان یک کار سخت در کار های روزانه مان داریم که دوست نداریم اصلا انجام دهیم اما باید انجام شود. این کار مانند قورت دادن قورباغه است ! این کار مانند خوره ذهنتان را مشغول میکند و تمام حواستان را بهش جلب میکند.یک راهکار ساده برای رهایی از آن برای شما داریم: بدترین کار روزانه تان را که دوست ندارید انجام دهید همان اول انجام دهید. در صبح زود بیشترین انرژی و فکر آزاد را داریم، پس اولین کاری که باید انجام دهید این است که اول قورباغه را قورت دهید. اینکار را که کردید شاهد آن خواهید بود به صورت نزولی به ترتیب از سخت تر به سبک تر خواهد آمد و در انتهای روز که انرژیتان در حال نزول است، حجم و سختی کارهای‌تان نیز کم می‌شود و دیگر از خستگی های مفرط جسمی و فکری خبری نیست؛ موفقیت


[ چهار شنبه 10 آذر 1395 ] [ 18:41 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

7 روش ساده برای غلبه بر استرس؟

 1. با خود مهربان باشید. مهربان بودن با خود، در حقيقت آسان گرفتن است. اگر گاهی اشتباهی می‌کنيد و در کار خود نارسايي‌هايي داريد، خود را به‌طور مداوم سرزنش نکنيد. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که بيش از ديگران با خود مهربان هستند، شادتر، خوش‌بين‌تر و با کمترين ميزان استرس و افسردگی زندگی می‌کنند، البته اين خيلی تعجب آور نيست اما شايد باور اين موضوع دشوار باشد که اين‌گونه افراد در اغلب اوقات موفق‌تر عمل می‌کنند.
بسياری از ما اين‌گونه فکر می‌کنيم که برای رسيدن به يک نتيجه مطلوب کاری، بايد به خود سختی فراوان بدهيم، اما مطمئن باشيد کسانی که چنين باوری دارند 100 درصد اشتباه می‌کنند.
2. تصوير بزرگ خود را به خاطر داشته باشيد. معمولا در اغلب مواقع برای انجام هرکاری که قصد انجام آن را داريد، راه حل‌های ديگری هم هست. وقتی شما «تصوير بزرگ» خود را به ذهن بسپاريد، انرژی لازم برای گذر از استرس‌های ناشی از مسائل کوچک روزمره را در خود خواهيد داشت.

3. روی کارهای روزمره خود تکيه کنيد. اگر از شما سوال شود که بيشترين دلايل بروز استرس در شما چيست؛ احتمالا مواردی چون ضرب‌الاجل‌های کاری، بالا بودن حجم کاری يا رئيس بداخلاق خود را نام می‌بريد. شما احتمالا در ليست عوامل استرس زای خود«تصميم گرفتن برای انجام کارها» را از قلم خواهيد انداخت. اين در حالی است که يکی از مهم‌ترين عوامل ايجاد استرس «تصميم‌گيری» است. هربار که می‌خواهيد فرد جدیدی استخدام کنيد، زمانی مناسب برای مذاکره با رئيس خود هماهنگ کنيد يا حتی لباسي براي خريد انتخاب کنيد، شما در معرض استرس هستيد!
بنابراين يکی از اقدامات موثر برای کاهش استرس، کم کردن تعداد تصميم گيری‌های روزانه و تکيه بر کارهای روزمره است. باراک اوباما اخيرا در مصاحبه‌ای گفته بود:«اگر دقت کنيد من اغلب مواقع پيراهن آبی يا خاکستری می‌پوشم، چرا که تصميم گيری در اين مورد علاوه‌بر ايجاد استرس، از من انرژی می‌گيرد!»
4. حداقل 10 دقيقه از روز را به خود اختصاص دهيد. اگر بدانيد با اضافه کردن يک افزودنی به باک خودرو خود، می‌توانيد 100 کيلومتر بيشتر حرکت کنيد، به احتمال زياد از آن استفاده خواهيد کرد، البته حتی اگر خودرو شما نيز با اين روش بيشتر حرکت نکند، مطمئن باشيد با در نظر گرفتن روزانه حداقل 10 دقيقه برای خود، خواهيد توانست بر استرس‌های روزانه غلبه کنيد. در اين زمان سعی کنيد کاری را انجام دهيد که برای شما لذت بخش، سرگرم‌کننده يا آرامش بخش است.
5. ليست اقدام روزانه to do list داشته باشید. يکی از روش‌های مناسب برای کاهش سطح استرس، تهيه فهرست اقدامات روزانه است. حدود 200 مطالعه مختلف درباره مواردی چون رژيم‌های غذايي، ورزش و مديريت زمان نشان می‌دهد که استفاده از اين روش به کسب نتيجه بسيار کمک می‌كند.
6. به پيشرفت اقدامات خود توجه کنيد. اين بسيار مهم است که از تمام چيزهايي که بتواند احساسات، انگيزه و برداشت شما را نسبت به وضعيت پيشرفت اقدامات شما بهبود دهد، توجه كنيد. برد‌های سريع و کوچک(quick & small wins) نقش مهمی برای ايجاد اطمينان خاطر در افرادی دارد که بطور مداوم در معرض استرس قرار دارند.
7. بدانيد چه موقع«خوش بينی» يا «بدبينی» برای شما کارآيي دارد. برای بسیاری از ما، ماندن در وضعيت خوش بينی بسيار دشوار است، اما بايد به خاطر داشته باشيم، خوش بينی هميشه برای بهبود اوضاع به‌کار نمی‌آید. گاهی اوقات خوش‌بينی موجب می‌شود تا از درک واقعيت غافل شده و اوضاع را از وضعيت هشدار به بحرانی يا بدتر از آن برسانيم. بنابراين هميشه مراقب حالت«خوش بينی» و «بدبينی» خود باشيد.
به خاطر داشته باشيد استرس، به‌طور مستقيم کيفيت زندگی شخصی و زندگی کاری را تحت تاثير قرار می‌دهد، شايد به همين خاطر است که به درستی يکی از مهارت‌های ده گانه معرفی شده توسط سازمان بهداشت جهانی، مهارت مقابله با استرس است، بنابراين برای تقويت اين مهارت هرچه زودتر اقدام کنيد.


[ سه شنبه 9 آذر 1395 ] [ 20:53 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

7راهکار برای اینکه باهوش تر به نظر برسید؟

 7 راهکار برای اینکه باهوش تر به نظر برسید

بیشتر گوش کنید و کمتر حرف بزنید
این راهکار کمی در اجرا دشوار است. خیلی ها سعی می کنند با حرف زدن دیگران را تحت تاثیر قرار بدهند. اما شما زمانی که به دیگران گوش می دهید می توانید مطالب جدیدی بیاموزید، به اطلاعاتی دست می یابید که تا آنموقع از آنها بی خبر بوده اید و همچنین از موضوعاتی که برای طرف مقابل اهمیت دارد مطلع می شوید. اگر کمتر و سنجیده تر صحبت کنید، دیگران قطعا به صحبت های شما گوش می دهند ولی هر چه بیشتر صحبت کنید احتمال اینکه اصلا به صحبت های شما گوش ندهند بیشتر میشود.
دستور زبان را رعایت کنید
شاید خیلی ها بگویند کاربرد گرامر صحیح امری غیر ضروری است، ولی واقعیت این نیست. کاربرد صحیح دستور زبان تاثیر بسزایی در تفسیر صحبت های شما توسط دیگران دارد. در خیلی موارد نحوه استفاده شما از زبان میزان تحصیلات و همچنین آداب اجتماعی شما را به نمایش می گذارد و قطعا دوست ندارید که این ویترین خود را خراب کنید.

گستره لغات خود را بسط دهید، ولی در استفاده از آنها دقت کنید
هر چه تعداد لغاتی که با آنها آشنایی دارید بیشتر باشد، انتقال افکارتان راحت تر خواهد بود. با تسلط به تعداد بیشتری از واژگان، درک تفاوت های کوچک در معنی کلمات شما را در رعایت نکات بسیار ظریفی در ارتباطات با افراد کمک می کند. فقط مراقب باشید کاربرد کلمات شما را به یک فرهنگ لغات گویا تبدیل نکند. واژگان جدید را بیاموزید و سعی کنید آنها را به کار گیرید اما باید آنها را طوری به کار گیرید که جملات شما غیرطبیعی به نظر نرسند.
مطالعه کنید
اگر تمایل دارید که بتوانید در مکالمات با سایرین شرکت کنید و خودتان هم موضوعاتی را برای بحث و تبادل نظر پیش بکشید، بیشتر مطالعه کنید. مطالعه هر مطلبی می تواند مفید باشد: داستانی، تاریخی، شعر، نمایشنامه و تمامی سبک ها. ایده های متعدد می تواند به شما نگرشی گسترده تر بدهد که نظر دیگران را جلب خواهد کرد. هر وقت هم لازم شد از نقل قول استفاده کنید تا علاقه شما به مطالعه خود را نشان دهد.
بنویسید
نگارش نتیجه تفکر است. هر چه بیشتر بنویسید، بیشتر به باورهای خود می اندیشید و آنها را ویرایش می کنید. نامه، مقاله یا حتی پست های وبلاگی؛ همه اینها کمک می کنند که بتوانید عقاید خود را راحت تر بیان کنید. وقتی ایده های خود را به نگارش در می آورید، فرصت کافی برای تفکر دارید و این تمرین خوبی است که به شما فرصت نظم و ترتیب دادن به افکارتان را می دهد. بدین ترتیب حس اعتماد به نفس شما برای اظهار نظر در جمع افزایش می یابد.
از نقطه نظری مخالف با نظر خود دفاع کنید
همه ما علایقی داریم و از بعضی چیزها هم ناخشنود می شویم. برای اینکه بتوانید قدرت تفکر خود را افزایش دهید سعی کنید نظری که کاملا با نظر شما مخالف است را به بحث و بررسی بگذارید و از آن دفاع کنید. وکلا و مذاکره کنندگان در این فن بسیار حرفه ای هستند. در اینجاست که گاهی متوجه می شویم نظرات و باورهای ما ایراداتی دارند و یاد می گیریم که در مباحثه با دیگران کمی انعطاف پذیرتر باشیم که نشانه بلوغ فکری ماست.
به اشتباه خود اقرار کنید
شاید تنها نشانه مهم افراد باهوش این است که آماده یادگیری و اصلاح اشتباهات هستند. در خصوص عقاید و نظرات خود با دیگران بحث و مذاکره کنید، ولی اگر طرف مقابل توانست موردی را پیش بکشد که نمی توانستید با آن مخالفت کنید، به اشتباه خود اعتراف کنید و آنچه آموخته اید را در طرز فکر و نگرش خود به کار گیرید.


[ پنج شنبه 1 آذر 1395 ] [ 13:13 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

با این 6 عامل زود تر به هدفتان برسید؟

 ۶ عاملِ حیاتی برای اینکه دقیقا به اهداف خود برسید
۱. خاص باشید
آدم‌هایی که اهداف خاصی را برای خود برمی‌گزینند، احتمال موفقیت بیش‌تری دارند. بنابراین، مثلا به جای این‌که امسال به خودتان قول دهید به طور کلی وضعیت سلامت‌تان را بهبود می‌بخشید، اهدافی را تعیین کنید که اجزای ‘سلامتی’ به شکل خاص برای‌تان تعریف می‌کنند. برای مثال، تصمیم بگیرید هفته‌ای سه مرتبه بدوید، ۱۰ کیلو از وزن‌تان را کم کنید، یا مصرف روزانه‌ی نمک‌تان را به اندازه‌ی خاصی محدود کنید. تعیین معیار موفقیت و پیش‌بینی موانع احتمالی برای اهدافی که به روشنی تعریف شده‌اند، کار بسیار راحت‌تری است.
۲. تمرکزتان را بالا ببرید
شرایط را جوری مهیا کنید که اهداف‌تان و توانایی‌تان برای تحقق آنها دائما جلوی چشمان‌تان باشد. برای مثال، اگر می‌خواهید ترفیع شغلی بگیرید، باید یک یادداشت به در ورودی بچسبانید؛ محتوای یادداشت باید جوری باشد که همیشه به خاطرتان بیندازد باید بهترین عمل‌کردتان را در کار داشته باشید و با هر چالشی در مقابل‌تان روبه‌رو شوید. به علاوه، یک فهرست شفاف از ویژگی‌های شخصیِ موردعلاقه‌تان، شما را در مسیر بهبود اعتماد به نفس یاری می‌کند.

۳. برای خودتان ضرب‌الاجل‌های‌ عاقلانه‌ تعیین کنید
تعیین چارچوب‌های زمانی واقعی و در عین حال چالش‌برانگیز بخشی از فرآیند هدف‌گذاری موثر است. برای نمونه، اگر تصمیم بگیرید مهارت جدید و پیچیده‌ای را در سه هفته بیاموزید، قطعا پس از مدت کوتاهی قاطعیت اولیه‌تان فروکش می‌کند زیرا به سرعت بیهودگی این هدف برای‌تان مشخص می‌شود. از طرف دیگر، تعیین اهداف آسان، با ضرب‌الاجل‌های طولانی نیز هدف‌گذاری موثری به حساب نمی‌آید. در این میان، مفیدترین کار این است که هدف اصلی‌تان را به اهداف کوچک‌تری تقسیم کنید و برای هر کدام ضرب‌الاجل‌های منطقی و منظمی تعریف کنید. زیرکانه‌ترین کار این است که برای خودتان چالش‌های منطقی و معقولی ایجاد کنید که از همان ابتدا محتوم به شکست نباشند.

۴. خودتان را مجبور به پاسخ‌گویی کنید
حتما شخصی را داشته باشید که پیشرفت‌های‌تان را قضاوت کند و اگر انگیزه‌تان را از دست بدهید و از مسیرتان منحرف شوید، شما را به راه درست بازگرداند. در انتخاب شخص مورد نظر می‌توانید مثلا از خواهر یا برادرتان کمک بخواهید، در گروهی با اهداف یکسان عضو شوید، یا یک متخصص را به خدمت بگیرید (از قبیل درمان‌گر، مربی زندگی یا مربی ورزشی شخصی). اگر در صورت عدم موفقیت در رسیدن به مراحل ضروری، مجبور به پاسخ‌گویی به شخص دیگری باشید قطعیت اولیه‌تان در هدف‌گذاری متزلزل نخواهد شد.
۵. موفقیت را برای خود ترسیم کنید
مثبت‌گرا بمانید؛ هرگز اجازه ندهید اندیشه‌ی شکست احتمالی آزارتان دهد. در حقیقت، به طور کلی از تصور شکست اجتناب کنید. در عوض، از خودتان تصویر واقعی و زنده‌ای بسازید که در آن به تمام اهداف‌تان رسیده‌اید و خودتان را در شرایطی تصور کنید که از تمامی مزایای آن موفقیت بهره‌مند هستید. برای خودتان پیش از خواب، رسمی تعیین کنید که در آن هر شب، به این‌گونه تصاویر بیندیشید و به یاد خودتان بیندازید که موفقیت شده‌اید. این تجسمات فکری به صورت باورنکردنی به شما قدرت می‌دهند، و در مقابل هر چالش در طول روز پر از انرژی‌تان می‌کنند.
۶. در رسیدن به اهداف‌تان هر چه سریع‌تر اقدام کنید
سرانجام، گفتن این جملات راحت است که مثلا دیگر از فردا غذاهای سالم‌تر می‌خورم یا پس از به اتمام رساندن پروژه‌‌‌ام در پایان ماه‌، زمان بیش‌تری برای تفریح و سرگرمی اختصاص می‌دهم. با خودتان چانه نزنید؛ از همین امروز کار را برای رسیدن به اهداف‌تان شروع کنید.


[ جمعه 4 آذر 1395 ] [ 15:45 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

راه های موفقیت در ایام امتحانات؟

مهارت هایی را که در زیر به آن اشاره می کنیم می تواند باعث تقویت موفقیت های بزرگ در امتحانهای تحصیلی و زندگی شود، این نکات عبارتند از:
*مدیریت هوشمندانه زمان
به دنبال هر 30 تا 50 دقیقه مطالعه، 10 دقیقه استراحت پیشنهاد می شود. اگرچه این زمان بندی الزاما نباید با همین ظرافت دنبال شود اما بهتر است برای طول مدت مطالعه و استراحت خود یک محدودیت زمانی تعیین کنید. از این زمان های استراحت برای ورزش یا تغذیه استفاده کنید. توصیه می شود در خلال این زمان های استراحت از انجام فعالیت هایی نظیر انجام بازی های ویدئویی و تماشای تلویزیون یا فیلم که نیاز به سوخت و ساز مغزی دارند، بپرهیزید چرا که این مسئله باعث می شود مطالبی را که می خوانید به خوبی جذب ذهن نشوند.
*محدود کردن موضوعاتی که موجب حواس پرتی می شوند
جایی را برای درس خواندن انتخاب کنید که بتوانید بهتر روی جزوه ها و درس ها متمرکز شوید و هنگام درس خواندن در محیطی باشید که در افزایش تمرکز   بیشتر به شما کمک کند. به عنوان مثال مکانی که در آنجا وسایل تفریحی زیادی وجود دارد ممکن است تمرکزتان را مختل کرده وضع به مراتب بدتر خواهد شد.
*عجله ممنوع
یادگیری باشتاب و تندخوانی یکی از کم اثرترین شیوه های یادگیری است اما با این شیوه بسیاری از افراد تنها بخش آغازی و پایانی یک فصل طولانی را یاد می گیرند در حالی که بسیاری از مباحث در این میان از دست می روند. وقتی شش ساعت پشت سرهم و با شتاب درس می خوانید و به جلسه امتحان می روید احتمال اینکه بیشتر چیزهایی را که خوانده اید به خاطر نیاورید، بیشتر است.
*خواب کافی
انستیتو ملی قلب، ریه و عروق آمریکا اعلام کرده است جوانان بالغ روزانه به 9 الی 10 ساعت خواب نیاز دارند. مطالعات نشان می دهد در صورتی که هشت ساعت بخوابید و تا دیروقت بیدار نمانید، حافظه  شما بهتر عمل می کند. مغز انسان بر اثر اختلال خواب آسیب می بیند زیرا خواب زمانی است که مغز خود را ترمیم و بازسازی می کند. مغز شما پس از دریافت اطلاعات درسی نیاز به بازسازی دارد و خوابیدن تنها راه موثر برای این مسئله است.

*نظم و سازماندهی
بسیاری از مهارت ها بدون زمان بندی و نظم تقویت نمی شوند. مهارت زمان بندی و نظم کمک می کند تا به طور موثر تمام برنامه های تحصیلی خود را منظم و اجرا کنید. با زمان بندی مناسب می توان به خوبی فعالیت های تحقیقی را گردآوری و اجرا کرد. از آنجا که دوره دانشجویی یک مرحله آماده سازی جدی برای آینده حرفه ای دانشجویان محسوب می شود، تقویت این مهارت های ساده و ابتدایی برای آینده شغلی آنها نیز بسیار موثر و مفید خواهد بود.
*کارِ گروهی
مهارت انجام کارِ گروهی به شما این امکان را می دهد تا بتوانید با افرادی که در انتخاب آنها نقشی نداشته اید به راحتی کار کنید.این مهارت های ساده نقش بسیار مهمی دارند زیرا می توانند به شما کمک کنند تا خود را با شرایط مختلف تطبیق دهید و در امر تحصیل خود به پیشرفت های قابل توجهی دست پیدا کنید. آنها همچنین به شما می آموزند چگونه با دیگران رفتار انعطاف پذیر داشته باشید.
*آمادگی اعضای خانه برای یک امتحان
در ایام پایانی سال تحصیلی و نزدیک شدن به روزهای امتحان، والدین به عنوان افرادی که تأثیر زیادی در آرامش فرزندان و کاهش خستگی آن ها و حضور با آمادگی کامل در جلسات امتحان داشته باشند باید نکات روانشناسی مهمی را مد نظر بگیرند. والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که آن ها نقشی اساسی در موفقیت فرزند در فصل امتحانات دارند. باید با کاهش دفعات مهمانی از کسانی که می خواهند برای مهمانی به خانه آن ها بیایند خواهش کنند تا آن را به زمان دیگری موکول کنند. در این ایام باید با فرزندان را همراهی کنید و به تغذیه و خواب او نیز توجه ویژه ای داشت. همچنین والدین باید ارتباط سازنده ای با مدرسه داشته باشند و از برنامه امتحانات او آگاهی پیدا کنند و نیز با آگاهی از برنامه امتحانی برنامه ریزی مناسبی برای او انجام دهند.
*مراقب خودتان باشید
مهمانی های شبانه زمانی که کلی مطلب برای مطالعه دارید نه تنها وقت با ارزش تان را تلف می کند، بلکه باعث خستگی جسم تان می شود. کمبود خواب شما را مستعد بیماری و کند ذهنی می کند. میوه، سبزی ها و پروتئین مصرف کنید. اگر می توانید هفته های پایانی ترم ورزش کنید. بین ساعت هایی که درس می خوانید به خودتان کمی استراحت داده و بیرون از خانه رفته و نیم ساعتی هوای تازه تنفس کنید.
*هرچه بوده، گذشته به امروز نگاه کنید
وقتی هرچه می خوانید احساس می کنید چندان نتیجه بخش نیست خیلی خودتان را آزار ندهید، زیرا کار از کار گذشته است و با این احساس فقط اضطراب تان را بالا می برید و بدتر از آنچه که هستید، عمل می کنید. زمانی که امتحان تان هم فرامی رسد و خوب امتحان نداده اید هرچه که بوده از ذهن خارج کنید و روی امتحان بعدی متمرکز شوید.

 


[ جمعه 27 آذر 1395 ] [ 9:43 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

11 راز برای شروع یک هفته ی موفق؟


برای شروع یک هفته عالی باید چه کار هایی انجام دهیم تا موفق شویم؟


1 - برنامه ریزی کنیم
یک دفتر چه تهیه کنید و اولویت های هفته را در آن یادداشت کنید هر کاری که انجام شد و یا هرقرار ملاقاتی را که انجام دادید به اصطلاح تیک بزنید تا مطمئن شوید چیزی از قلم نیفتاده است.

2 - وقت بگذارید
برای انجام هر کار ساعتی را تعیین کنید و برآورد کنید آن مسئولیت یا کارتان چقدر طول می کشد به این ترتیب خودتان را موظف خواهید کرد در اسرع وقت به انجام امور بپردازید.

3 - استراحت و تفریح را فراموش نکنید
علاوه بر انجام کار های محوله وقتی را برای تفریح استراحت و گذراندن زمان در کنار عزیزانتان اختصاص دهید این زمان ها انرژی شما را در سطح شگفت انگیزی افزایش خواهند داد.

4 - مشورت کنید
قبل از انجام هر اقدام حساسی که احساس می کنید چندین راهکار مختلف برای تحقق آن وجود دارد بایک متخصص مشورت کنید به این ترتیب از اتلاف وقت و انرژی پیش گیری خواهید کرد.

5 - عمل کنید
بسیاری از ما عادت کرده ایم ایده های خوب و مبتکرانه را به خاطر ترس از نتیجه در جایی از ذهنمان ذخیره کنیم اما آنجا به هیچ کارمان نخواهد آمد مگر اینکه سعی کنیم آنها را تجربه کنیم.

6 - مثبت اندیش باشید
برای موفقیت در شروع یک هفته کاری نگاه مثبت و پر انرژی به کار ها و آنچه پیش رو داریم می تواند بسیار مفید و تاثیرگذار باشد و بعضا سالها مارا به جلو ببرد.

7 - دگرخواه باشید
این به این معناست که از خودخواهی پرهیز کنید و تلاش کنید در شادی ها و موفقیت ها دیگران را هم دخیل کنید به اصطلاح در محیط کار همیشه به فکر این نباشید که خودتان گل بزنید هر از چند گاهی به فکر این باشید که پاس گل بدهید این کار نه تنها محبوبیت شما را در محیط کار افزایش می دهد بلکه انرژی خودتان را چند برابر می کند.
گاهی کمک کردن به دیگران از موفقیت به خودمان لذت بخش تر است.

8 - خطاپذیر باشید
وقتی کار اشتباهی انجام دادید بدون بهانه آن را بپذیرید و اگر لازم دیدید عذر خواهی کنید گاهی تعصب بیش از حد به روی یک ایده یا تصمیم باعث می شود که کل ماهیت کارتان به زیر سوال برود.باید بپذیریم که همه ما انسان هستیم و ممکن است اشتباه کنیم.

9 - از درگیری بی مورد پرهیز کنید
منظور این نیست که هرگاه بر سر مسائل کاری با همکارانتان اختلاف نظر پیدا کردید پابه فرار بگذارید و اینکه هر چه آنها می گویند بپذیرید بلکه مقصود آن است که در عین اینکه بر مواضع صحیح خودتان اصرار می کنید از بحث های بیهوده و پرداختن به حاشیه بپرهیزید.

10 - راه راست را انتخاب کنید
هیشه میان برهای غیر قانونی یا اصطلاح راه های دور زدن برخی مشکلات به ذهن خطور می کند و بعضا ممکن است وسوسه شویم که کاری خلاف عرف و اخلاق را انجام دهیم تا موفقیت بیشتری به دست آوریم اما توصیه ما به شما این است که  از امتحان کردن این روش ها یا فکر کردن به آنها پرهیز کنید چراکه اگر در ظاهر هم موفق شوید در پیش وجدانتان شکست خورده و بی ارزش خواهید بود.

11 - به خدا اعتماد کنید
در آخر هم به خدای بزرگ اعتماد کنید و بدانید او از هرکسی بهتر صلاح کار ما را می داند. اگر به آنچه می خواستیم رسیدیم باید شکرش را به جا آوریم و اگر به آنچه می خواستیم نرسیدیم باز هم باید شکر کنیم و به حکمتش رضایت دهیم.

تحقیقات نشان داده کسانی که با اعتماد و اعتقادبه یک نیروی ماورایی کار و فعالیت می کنند از آرامش بیشتری در امور برخوردارند.


[ جمعه 15 آذر 1395 ] [ 9:15 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

چگونه زمان مان را مدریت کنیم که وقت کم نیاوریم؟

 

چگونه زمان خود را مدیریت کنیم؟


1- اولویت بندی کارها
فهرستی از کارهای روزانه یا هفتگی تهیه کنید و آنها را با توجه به اهمیتی که دارند دسته‌بندی کنید
بعد از اینکه این فهرست را تهیه کردید به نحوه‌ی استفاده از زمان توجه کنید و سعی کنید زمان خود را بر فعالیت‌های مهم متمرکز کنید.

2- کار امروز را به فردا نیندازید
هر چقدر کاری ناخوشایند و استرس‌زا باشد، احتمال به تعویق انداختن آن بیشتر است پس برای رهایی از این عادت می‌توانید از نکات زیر استفاده کنید:

برنامه‌ریزی کنید و برای این کار از یک دفترچه استفاده کنید و کارهای روزانه یا هفتگی خود را در آن یادداشت کرده و کارهای بزرگتر را به اجزای کوچکتر تقسیم کنید.

ممکن است گاهی احساس کنید که به برنامه‌هایی که داشتید عمل نکرده‌اید اشکالی به‌وجود نمی‌آید، اعتماد به نفس و تفکر مثبت به شما کمک می‌کند تا دوباره به مسیر اصلی خود برگردید.

3- تعهدات خود را مدیریت کنید
تعهدات بسیار زیاد یا بسیار کم تولید استرس می‌کند بنابراین برای مدیریت آنها به نکات زیر توجه کنید:
- خود را نسبت به مسائلی که برای شما مهم نیست متعهد نکنید.
- متعهد جدیدی برای خود ایجاد کنید و کاملاً به آن پایبند باشید.
- احساس مسئولیت کنید، تعهد خود را جدی بگیرید و از زیر کار شانه خالی نکنید.
- از ایده‌ها و پیشنهادات جدید استقبال کنید و سعی کنید بیشتر یاد بگیرید.

4- نه گفتن به درخواست‌های نابجا و غیر مهم
بسیاری از اوقات قبول کردن درخواست‌های نابجا و غیرضروری دیگران بخش قابل توجهی از وقت شما را به خود اختصاص می‌دهد، اگر قادر باشید با گفتن نه از انجام این امور خودداری کنید موفق شده‌اید میزان قابل توجهی از وقت خود را مدیریت کنید.

5- استفاده بهتر از وقت‌های مرده
تاکنون فکر کرده‌اید که روزانه چه قدر وقت شما در مسیر سرویس، ایستگاه اتوبوس و اتاق انتظار پزشک هدر می‌رود؟ شما می‌توانید با همراه داشتن یادداشت‌های درسی یا فلش کارت‌های دروس مختلف ( مثل ادبیات، زبان، شعر و...) از این اوقات مرده به طور بهینه استفاده کنید.

6- یادگیری مهارت‌های مطالعه مؤثر
مهارت‌های مطالعه از قبیل تندخوانی، خلاصه‌نویسی و یادداشت‌برداری، روش خواندن دروس، حتی تندنویسی و خوش‌نویسی می‌تواند در صرفه‌جویی وقت شما بسیار کارساز باشد بنابراین  سعی کنید این مهارت‌ها را یاد بگیرید تا اوقات شما بهتر مدیریت شود.

7- کنترل اوقات فراغت و تفریح
تفریح و استراحت به جا و به موقع موجب احیای انرژی‌روانی و جسمانی شما جهت انجام فعالیت‌های اصلی می‌شود بنابراین اگر تفریح بخواهد زمان زیادی از وقت شما را به خود اختصاص دهد، دیگر کارایی ندارد و باید محدود شود، با این کار وقت جدیدی‌ را برای خود به وجود می‌آورید.

8- تنظیم‌کردن وقت خواب
شب بهترین زمان برای استراحت و خواب است بنابراین عادت کنید روز را به انجام فعالیت‌های درسی و تکالیف و شب را به خوابیدن اختصاص دهید زیرا کم‌خوابی باعث کاهش تمرکز شده و بی‌خوابی زیاد موجب بیماری در فرد می‌شود، در حالی که خواب کافی باعث تمرکز بیشتر و افزایش یادگیری می‌شود.

 


[ پنج شنبه 7 آذر 1395 ] [ 17:57 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

راهکار هایی برای حفظ ارامش در زمان هجوم مشکلات؟

 راهکارهایی برای حفظ آرامش در زمان هجوم مشکلات

این نکته را هم در نظر داشته باشید گاهی فردی که عصبی است ذاتا اینطور نیست اما هجوم مشکلات او را از راه  آرامش دوره کرده است. حال ببینم برای اینکه اسم تان بد در نرود و همه شما را افسرده و عصبی خطاب نکنند چگونه آرامش را تجربه کنید.
9تا 10 بشمارید
زمانی که تصور می کنید همه درها به روی شما بسته شده است، سعی کنید استراحت کنید و با دیدی متفاوت به شرایط نگاه کنید. تا 10 بشمارید. این کار به شما فرصت کافی می دهد تا طرز فکرتان را تغییر دهید. ممکن است بعد از انجام این کار متوجه شوید موضوعی که باعث ناراحتی شما شده است از اهمیت بالایی برخوردار نیست.
برنامه ریزی کنید
ما معمولا از مشکلات و موانعی که قرار است در مسیر زندگی مان پیش بیاید آگاه نیستیم؛ اما تصویری کلی از مسائلی را که ممکن است با آن ها مواجه شویم در ذهن داریم و گاهی می توانیم در این زمینه پیش بینی هایی داشته باشیم؛ بنابراین سعی کنید از قبل درباره چند احتمالی که ممکن است رخ دهد فکر کنید و راهی برای مدیریت آن ها پیش بینی کنید. این نوع برنامه ریزی کمک بسیار بزرگی به شما خواهد کرد.
از افکار منفی دوری کنید
ما معمولاً بدترین نتایج را برای شرایط پیش آمده به خصوص در زمان مشکلات، پیش بینی می کنیم. به جای کمک گرفتن از قدرت تجسم برای آسیب رساندن به خود، از آن برای حل مشکلات استفاده کنید.
نحوه نفس کشیدن خود را کنترل کنید
زمانی که دچار استرس می شوید، معمولا نفس های کوتاه و سطحی می کشید. این حالت روی نحوه قضاوت شما هم تاثیر منفی خواهد داشت. در چنین شرایطی سعی کنید از راه بینی نفس های عمیق بکشید، چند لحظه نفس خود را در سینه حبس و آن را از راه دهان خارج کنید.
انعطاف پذیر باشید
ممکن است گاهی با وجود برنامه ریزی درست و کامل، اتفاقات غیرمترقبه ای باعث شود شرایط تغییر کند. در چنین شرایطی باید خود را برای مدیریت شرایط جدید آماده و سعی کنید با یافتن راهکاری مناسب مشکلات را رفع کنید.
وقت خود را صرف کارهای جزئی نکنید
همه کارها از اهمیت یکسانی برخوردار نیستند. ممکن است رسیدگی نکردن به برخی کارها، پیامدهای مهمی را به دنبال نداشته باشد. اولویت بندی کارها به شما کمک می کند در زمان هجوم مشکلات با موفقیت کنترل شرایط را در دست بگیرید.
انجام برخی کارها را به دیگران محول کنید
 هرگز از درخواست کمک از دیگران نترسید، گاهی هم در مقابل، شما به آن ها پیشنهاد کمک بدهید. اگر با خود فکر کنید در زمان بروز مشکلات تنها نخواهید ماند، آرامش خاطر بیشتری خواهید داشت.


[ چهار شنبه 6 آذر 1395 ] [ 14:30 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]