سخنی از سردار شهید تهرانی مقدم پدر موشکی ایران

 


[ شنبه 17 مهر 1395 ] [ 20:11 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

خشم الهی چیست؟

 خشم الهی چیست؟

خداوند دو نوع صفت دارد؛ صفت ذاتی و فعلی. غضب خداوند صفت فعل خدا است نه صفت ذات. خشم خدا صفت فعل خدا است یعنی کار خدا است یعنی خدا مثل ما عصبانی نمی‌شود. خشم خدا یعنی کیفر گناهان و مقصود آن عقاب و کیفر خداوند است.

شخصی از امام باقر(ع) پرسید: خشم خدا چیست؟ ایشان فرمودند: کسی که گمان کند خداوند از حالتی به حالت دیگر تغییر کند او را به ویژگی آفریده وصل کرده است چیزی خدا را تحریک نمی‌کند که باعث دگرگونی او شود پس خشم خدا یعنی کیفر خداوند.

چه چیزی باعث خشم خداوند می‌شود؟ همه گناهان باعث خشم خدا می‌شود و هر آنچه که مورد بخشش خدا واقع نشود موجب غضب خدا می‌شود. هر انسانی به اندازه گناهش مورد خشم خدا و مستوجب مجازات الهی است بنابراین آنچه باعث خشم خدا می‌شود گناه است.

چگونه از غضب الهی در امان باشیم؟

اگر کسی بخواهد مورد خشم خداوند قرار نگیرد باید کاری که مورد غضب الهی است، انجام ندهد ولی اگر انجام داد بداند که کیفر می‌شود.

قرآن می‌فرماید: «وَمَا أَصَابَکُم مِّن مُّصِیبَةٍ فَبِمَا کَسَبَتْ أَیْدِیکُمْ» (شوری/30) بدانید هر مشکلی در زندگی پیدا می‌کنید به خاطر گناهی است که انجام می‌دهید.

در روایت داریم اگر زمین خوردی و دستت خراش برداشت به عقب برگرد و اشتباه را پیدا کن. در روایتی هم داریم که شخصی نزد حضرت علی(ع) آمد وقتی می‌خواست روی صندلی بنشیند افتاد و سرش شکست. پس از آن حضرت دستی بر سر وی کشید و شکستگی خوب شد و حضرت به آن شخص فرمود: دلیل افتادن شما این بود که بسم‌الله نگفتی


[ جمعه 30 مهر 1395 ] [ 16:31 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

خشم چیست؟


همه ما با حالت روحی خشم آشنا هستیم و در زندگی بارها آن را تجربه کرده ایم. خشم نوعی هیجان روحی است که اغلب بر اثر واکنش شخص نسبت به رفتار ناشایست دیگران بروز می‌کند. خشم می‌تواند یک رنجش و ناراحتی زودگذر باشد و یا یک عصبانیت تمام عیار، در هر حال پدیده‌ای کاملا طبیعی است و مانند سایر احساسات نشانه سلامت و تندرستی و عواطف انسانی می‌باشد، اما هنگامی که از کنترل خارج شود، می‌تواند به یک حس مخرب و ویرانگر تبدیل شود و پیامدهای ناگوار در محیط کار، روابط شخصی و در تمامی عرصه‌های زندگی شما به وجود آورد. همچنین خشم می‌تواند حس خود بزرگ بینی را در شما زنده کند؛ و زودتر ازآنچه تصور می‌کنید به سلامت شما آسیب می‌رساند. متأسفانه خشم برای شما مانند همدم همیشگی است که تمام عمر همراهتان خواهد بود و با هر طغیانی، فشار خونتان را به مقدار قابل توجهی بالا خواهد برد و این تنها یکی از پیامدهای زیانبار خشم بر تندرستی شما است. افزون بر این باید بدانید که خشم و عصبانیت همچون زهری است که دائما به درون شما می‌ریزد. حال ممکن است این سئوال در ذهن شما متبادر شود که خشم چیست؟ و چگونه می‌توانید از دست این پدیده رنج آفرین رهایی یابید؟ خشم یک نوع احساس است که همواره بین دو حالت متغییر است: خشم می‌تواند عصبانیت و ناراحتی جزئی و یا در نوع حاد آن، واکنشی جنون آمیز باشد. طبق نظر دکتر چارلز اسپیلبرگر، خشم نیز احساسی نظیر سایر احساسات انسان است که با ویژگی‌های روانشناسی اشخاص تغییر می‌کند. هنگامی که عصبانی می‌شوید آثار فیزیولوژیک خشم در بدن ظاهر می‌شود، ضربان قلب و فشار خونتان بالا می‌رود و میزان ترشح هورمون‌ها نیز افزایش می‌یابد. عصبانیت می‌تواند به دلیل حوادث و رویدادهای بیرونی و یا تغییرات درونی باشد. ممکن است شما از شخص خاصی مانند همکاران، اعضاء خانواده و یا رئیس خود رنجیده باشید و رفتار آنها باعث عصبانیت شما شده باشد و یا ترافیک و شلوغی شهر شما را خشمگین کند. فکر کردن و نگرانی در مورد مسائل و مشکلات روزمره و یا به یادآوردن وقایعی که قبلا باعث خشم و ناراحتی شما شده‌اند نیز از عواملی هستند که می‌توانند خشم شما را برانگیزند. بیان کردن خشم، صحبت کردن پرخاشگرانه و عکس العمل تند و خشن حالتی غریزی است که اکثر ما هنگامی که خشمگین می‌شویم، از خود بروز می‌دهیم. خشم عکس العمل طبیعی در برابر تهدید، خطر و … است که به ما این اجازه را می‌دهد که در شرایط بحرانی از خود دفاع کنیم؛ بنابراین عصبانیت برای بقا و پایداری انسانها ضروری و اجتناب ناپذیر است، ولی نباید فراموش کرد که برخورد فیزیکی با افراد و مواردی که ما را خشمگین می‌کنند، از لحاظ قانونی و معیارهای اجتماعی ناهنجار تلقی می‌گردد و پیامدهائی منفی خواهد داشت. سه روش مهم برای برطرف کردن منطقی خشم وجود دارد


[ پنج شنبه 29 مهر 1395 ] [ 17:59 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

بخشش گناهان

رسول خدا (صلی الله علیه واله) فرمودند:

پاره ای از تن من در زمین خراسان به خاک سپرده می شود که هیچ درد مندی او را زیارت نمی کند مگر اینکه خداوند ناراحتی و غم او را بر طرف می کند و هر گناهکاری که او را زیارت کند خداوند متعال گناهان او را می ببخشد.

در جوار چشمه رحمت

ای دل بیا سفر به حریم رضا کنیم

وز این طریق کسب رضای خدا کنیم

تا عاشقانه طی شود راه مشهدش

توفیق دل طلب ز خدای رضا کنیم

پاداش ویژه

امام جواد (علیه السلام) میفرماید: کسی که آرامگاه عمه ام را در قم زیارت کند پاداش او بهشت است.

 


[ چهار شنبه 25 مهر 1395 ] [ 13:55 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

داستانی برای تو

 سید ناصر حسینی پور جوان 16 ساله ای بود که در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران یک پای خود را از دست داد و اسیر شد و در عراق به اردو گاه 16 کمپ نگهداری اسرا در شهر تکریب منتقل شد. یک گروهبان عراقی به نام ولید فرحان مسئولیت ازار و اذیت گروهی از اسرا را که سید ناصر هم یکی از ان ها بود به عهده گرفته بود. فرحان بار ها سید ناصر را وادار می کرد که با دستانی از پشت بسته روی یک پا بپرد و کابل تنبیه را با دهان خود از فاصله چند متری برایش بیاورد. او به خاطر لین کار ها بار ها به زمین می خورد وبی حال به زمین می افتاد. حتما اگر شما جای سید ناصر می بودید کینه فرحان را به دل می گرفتید البته تعجی هم ندارد

یک روز ولید فرحان پس از شکنجیه سید ناصر از او پرسید:(( اگر روزی ازاد شوی وبه ایران برگردی ومن هم به ایران بیایم و مرا هم ببینی چه کار می کنی؟))

سید ناصر به او گفت:(( من به خاطر اینکه مرا اذیت کردی از تو بسیار ناراحتم اما اگر در ایران تو راببینم  به خانه خودمان دعوت می کنم و تا جایی که بتوانم مثل یک مهمان از تو پذیرایی می کنم )) سید ناصر کتاب خاطرات خود را با نام (( پایی که به جا ماند)) به فرحان گروهبان عراقی تقدیم می کند و این گونه نوشته است:((با عشق فراوان این کتاب را به او تقدیم می کنم به خاطر ان زیبایی هایی که با اعمالش افریده است.)) 

پیامبر اکرم (ص) می فرماید:(( هر کس خشم خود را فرو خورد (کنترل کرد) خداوند در روز قیامت دل او را از رضای خود پر کند)).

از این داستان چه نتیجه هایی می توان گرفت؟


[ پنج شنبه 20 مهر 1395 ] [ 15:5 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]

خشم چیست؟

((الکاظمین الغیظ و العافین عن الناس و الله یحب المحسنین))

کسانی که خشم خود را می خورند (کنترل می کنند) و از بدی مردم می گذرند و خداوند نیکو کاران را دو ست دارد.

سوره ال عمران ایه 134

خشم چیست؟

خشم عکس العمل انسان  به یک موضوع ناخوشایند است. زمانی که انسان احساس می کند حقی از او رضایع شده از سوی دیگران تحقیر شده است و یا کاری بر خلاف میل او صورت گرفته است خشمگین می شود. و به عبارت دیگر خشم واکنشی هیجانی است که از ناراحتی-نفرت-غم واندوه -نرسیدن به اهداف و یا احساس زیان و ظلم ریشه می گیرد و در نتیجه ان تعادل روحی یک فرد به هم می خورد.

مهارت های کنترل خشم؟

1ـ سعی کنید قدری نفس عمیق بکشید و خودتان را ارام کنید. به خاطر داشته باشید که انسان خشمگین فردی نابیناست که نمی تواند تصمیم درستی بگیرد.

2ـ سعی کنید ده بار صلوات بفرستید و یا از یک تا ده بشمارید.

3ـ از موقعیت ناراحت کننده دور شوید.

4ـ اگر اب در دسترس شماست کمی اب بنوشید.

5ـ خود را به کار مثبت دیگری سرگرم کنید.

6ـ در مورد پیامد خشم خود کمی فکر کنید.

7ـ هنگام خشم سعی کنید کمی بنشینید.

(( الا بذکر الله تطمئن القلوب))

اگاه باشید که یاد خدا مایه ارامش قلب ها می شود.

سوره رعد ایه 13


[ پنج شنبه 15 مهر 1395 ] [ 11:20 ] [ مجتبی مومن ]
[ ]